2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Tango darbo savaitė(Pirmadienis-Penktadienis)



Pagaliau atgavau savo kompą,kuriam buvo sugedusi motininė plokštė. Įtariu,kad nuo adaptoriaus nepastovios elektros srovės.Ateityje stengiuos būti atidesnė. Taigi dabar trumpai,ką veikėme šią savaitę.
Pirmadienis- Milonga El Maipu, La Nacional .Labai gera milonga,reikia tik išlaukti savo laiko,kol būsi pamatytas,nes žmonių daug ir didžioji dauguma šoka gerai.
Antradienis-žinoma,Cachirulo,El Beso.Joje vienareikšmiškai renkasi elitas. Galioja visos codigos. Čia įsisavinau vieną taisyklę,kuri ir po to pasiteisino visu šimtu procentų :atėjus į milongą,nesiskubint lėkt šokt,o bent 1-2 tandas stebėti šokančius vyrus ir išsirinkti su kuo nori šokt ir tuos kurių tą vakarą "nematysi". Moralas toks-jei nueisi šokt su bet kuom ir tau "aklasis pasimatymas" bus nevykęs,reiškia aukštesnio lygio šokėjai,deja nelabai skubės žiūrėt į tavo pusę. Tuo pačiu,daug didesnis malonumas yra ne tango kiekybė,o mėgamavimasis.Išsirinkau  milonguerą ,kurį praminėme su Ramune "šypsenėle" ir pašokus tandą, ramiai jau galiu pasėdėt truputį, stebėdama kas vyksta aplink. O pašokus dar ir su kitais to pačio "prezidentinio" staliuko šokėjais,ir Pedro galima grįšt namo saldžiai pamiegot (na kokias 5 valandas,kaip visada).
Trečiadienis labai intensyvi diena-be ispanų,kurią mokomės kasdien,turėjau 2 privačias tango pamokas,po kurių grįžus norėtųsi pailsėti,bet visas poilsis deja apsiriboja 10min meditacija bei 7 min karštu dušu-ir vėl į trasą-daug žmonių sakė,kad La Milonguitos (nuotrauka viršuje) nauja salė labai graži,tai reikia patikrint.. Ir pati milonga prasidėjo visai neblogai-pašoku,kaip jau įprasta su "šypsenėle" ,bei dar su tuom,ką jau pažįstu ir bandau dairytis toliau po salę.Apžvalga ten deja,apsunkinta-salė didelė,žmonių daug..Na bet skųstis negaliu,pasišokau maloniai.
Ketvirtadienis-paskirtas šventam reikalui-batelių paieškai,kurią netikėtai komplikuoja užrakintos "subte" durys,tad tenka pėdint pėstute,nes akivaizdžiai matosi,kad mūsų ėjimo greitis,ko gero didesnis už spūstyje stovinčių taksi. Deja,po keturių valandų turo grįžtame su neįtin gausiu grobiu-tik 2poros.. ir abi ne sau..
Ketvirtadienio milongos-Lujos-ta pati rinktinė publika kaip ir Cachirulo.Čia blogų tandų nebūna,tik kartais apima sportinis interesas-kaip "nucabaseint" visai nepažįstamą  "prezidentą". Tai užima lygiai 2 tandas. Buvo verta :).
Ir kad nepasirodytų per mažai- po to jau į Gricel. Neskaitant masės įvairiausių žmonių,pavyksta atrast keletą "perliukų". Čia taip pat pabendravome su DiosTango redaktoriumi,tai nuotraukos turėtų būt veliau tame žurnaliuke,o taip pat galbūt ir koks interviu apie tango Lietuvoje :).
Penktadienis-sudalyvome Interviu filmavime pas Monicą Paz,po to draugiškai pavakarieniavome kartu. Jų  "empanados" tikrai skanios.Labai geras jausmas,kai jau pilnai supranti kalbą. Tada ir aplinkiniai priima labiau kaip savą. Įdomu klausytis vietinių žmonių atėjimo į tango istorijas.
Kadangi dienos metu turėjau 2 pamokas su nuostabiais tango mokytojais,tai nebuvau tokia "alkana",juolab,kad pėdutės darosi vis panašesnės į bandutes,su įbrėžimais(t,y, žymėmis nuo dirželių) nuėjome į labai jaukią,nedidelę milongytę Flor de Monserrat. Suskaičiavome,kad buvo apie kokį 40 žmonių. Bet užtai koks šokimo lygis.. Vieną valso tandą prasėdėjau transe (nežinau jau ar užburta šokio grožio,ar nuovargio) stebėdama šį kart moteris. Jos visos šoko nuostabiai.
Taip patenkintos ir parėjom (tai dar viena milonga,iš kurios grįžtame pėstute).Congreso geriausias rajonas milongų atžvilgiu šiuo metu.
Kadangi jau pusė penkių ryto,tai ko gero reiktų ir pamiegot,nors kažkur šalia kaimynystėje kažkas dainuoja,kažkas bendrauja,žodžiu gyvenimas verda.

5 komentarai:

  1. puiku kad pasitaisei kompa ir vel rasai bloga. Idomu skatyti (ir lyginti) :)
    Evaldas

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš jau buvau sunerimęs, kad sugedo kompas ir Edita neberašys.. :) be reikalo jaudinausi. Ačiū, kad nepavargstate, nors miegate bent dvigubai mažiau už mus su Audrium, rašyti!

    Saulius

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiugu, kad pavyko sutvarkyti kompiuterį ir vėl bus įdomių skaitinių iš BsAs. Ačiū, kad randi laiko ir noro pasidalinti įspūdžiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O ką groja akordeonu viršutinėje nuotraukoje ?
    Ir kokia proga ?

    AtsakytiPanaikinti