2012 m. spalio 16 d., antradienis

Teatro Colon


Kadangi šiandien jokių pamokų,išskyrus aišku ispanų,neturėjau,tai nusprendėme aplankyti restauruotą  Colon teatrą .Įėjimo kaina užsieniečiams 110 ARS, o argentiniečiams 30ARS. Skirtumas ženklus,ir jis pastebimas daug kur(pavyzdžiui vietinių skrydžių kainos Argentinos piliečiams taip pat daug žemesnės nei užsieniečiams).Pasiėmėme turą su gidu ir tikrai nesigailiu,vertėjo pamatyti tą prabangą ir išgirsti daug įdomių faktų,kad ir tokį,jog Colon pavadinimas yra Kristupo Columbo garbei(ispaniškai vardas yra Cristóbal Colón).Kyla didelis noras nueiti kokį vakare į operą ...Beja, bilietų kainos,taip pat dideles amplitudės- nuo 30 pesų,stovimos vietos pačiame viršutiniame aukšte,iki 1100 pesų ložėse.
Vakar vakare ėjome į milongą EL MAIPU,tai kadangi jau  pradėjome antrąją savo kelionės savaitę,milongos kartojasi,tai ir įspūdžiai panašūs,nebesinori kartotis. Pradedame geriau pažinti žmones,gauname nuolaidas (2 už 1 kainą) į kai kurias kitas milongas.
Eilės bankuose čia normalus reiškinys, Vakar norėjau pasikeisti pinigus,tai išsimušusi savo talonėlį,pamačiau,kad prieš mane daugiau nei šimtas žmonių ir apsisukusi ant kulno išėjau.Teko vėl pasinaudoti asmeniniais ryšiais,kur ir valiutos kursas ženkliai geresnis,Argentinos vyriausybė yra nustačiusi oficialų dolerio kursą,bet rinkoje jis gerokai skiriasi ,o ir šiaip vietiniams,norintiems, pavyzdžiui  keliauti,yra didelė problema nusipirkti valiutos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą