2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Atliekame pilietinę pareigą


Šiandien,Spalio 14d išaušo saulėta ir pavasariškai šilta.Kaip ir buvom nusprendę iš anksto,atlikome savo pilietinę pareigą-balsuoti. Ryte Ramunė išvertė mane iš lovos ir papusryčiavę važiavome į Lietuvos ambasadą,kuri įsikūrusi jau truputį toliau nuo centro-ramioje,gražioje vietoje.Buvome šiltai priimtos. Ambasados darbuotojai dar truputį papasakojo apie Lietuvių bendruomenes. Buenos Airėse ir aplinkiniuose miesteliuose yra apie 1000 lietuvių,dalyvaujančių bendruomeninėje veikloje. Čia labai aktualus dvigubos pilietybės klausimas,nes pagal mūsų ne visai nuoseklius pilietybės kriterijus yra atvejų,kai vienoje šeimoje vienas vaikas gauna Lietuvos pilietybę,o kitas-ne. Dar sutikome devyniasdešimtmetę lietuvę,kuri su tėvais atvyko į Buenos Aires,kai jai buvo 5 metai.Ji jau sunkiai nebekalba lietuviškai. Beja,ši ambasada greit bus uždaryta,ir perkelta į San Paulą,Brazilija.
Po to autobusu,kaip vietinės,susistabdę laukdamos reikiamoje gatvių sankirtoje(stotelės nėra,reikia paprasčiausiai žinot,kur laukti :)),nuvažiavome i San Telmą,kur kiekvieną sekmadienį vyksta turgus. Ieškojome lauktuvių,deja tai gan sudėtinga užduotis ,kaip visada.

Dabar reikia trumpam ištiesti kojytes ir pailsėti prieš milongą. Šiandien mūsų su Ramune keliai išsiskiria,eisime į skirtingas milongas,taigi,laukite tęsinio su skirtingais įspūdžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą