2012 m. spalio 16 d., antradienis

Risotto su jūros gėrybėmis

Patiekalas,kurį dažnai taisomės čia Argentinoje,nes tai labai skanu ir paprastai,greitai pataisoma.

Produktai:
1 stiklinė ryžių
250 gr. šaldytų jūros gėrybių(skirtinogs pagal nuotaiką ir pasirinkimo galimybes)
150gr,arba 1/2 pakelio šaldytų daržovių
2-3 šparagai(nebūtinai,bet dabar čia pavasaris ir jie labai skanūs)
aliejaus kepimui
truputis sviesto,taip pat kepimui
duskos
pipirų
austrių padažo

Ryžius vedame griežtai  pagal Ramunės nurodymą-vienai stiklinei ryžių,1,5 stiklinės vandens.Užverdame ir po to jau ant silpnos ugnies verdame,nenukeldami dangčio,lygiai 12 min,po to dar 12 minučių turi pastovėti jau nukėlus nuo karščo. Dangčio vis dar pajudinti negalima.
Per tą laiką supilame jūros gėrybes į puodą ir tik užverdame ir kokią minutę kita paverdame. O taip pat tuo pat metu ant sviesto didelėje keptuvėje pakepiname supjaustytus šparagus,po to įpilame aliejaus ir pakepiname šaldytas daržoves kartu,supilame jūros gėrybes(šiandien tai buvo moliuskai) ir įmaišome ryžius.
Paskaniname austrių padažu,druska ir pipirais.
Labai skanu su šaltu baltu argentinietišku vynu.

1 komentaras: